ЯК ЗМЕНШИТИ КІЛЬКІСТЬ СОЛІ У РАЦІОНІ

📅 Цього року на 12–18 травня припадає Всесвітній тиждень обізнаності про вживання солі, створений для підвищення уваги до важливості здорового харчування та впливу солі на наше здоров’я.
За даними Всесвітньої організації охорони здоров’я (ВООЗ) внаслідок надлишкового споживання солі у світі щороку помирає 4,1 млн осіб — майже 10% усіх, чиє життя забирають неінфекційні захворювання.
Центр громадського здоров’я нагадує про важливість обмеженого вживання солі й можливості комфортного переходу на здоровіший раціон.
❗Надмірне вживання солі може призвести до підвищеного артеріального тиску, серцево-судинних захворювань та хвороб нирок. Зменшення кількості солі до прийнятного рівня в раціоні допомагає підтримувати здоров’я серця, покращує загальне самопочуття та сприяє профілактиці багатьох хронічних хвороб.
🧂 Оптимальна добова норма становить не більше 5 грамів — це приблизно одна чайна ложка солі.
Українці ж вживають 12,6 г солі на добу, про це свідчать результати національного дослідження STEPS у 2019 році. Аналогічні результати показало нещодавнє дослідження поширеності факторів ризику неінфекційних захворювань, проведене методом телефонного опитування CATI.
Джерело: Центр громадського здоров’я України
Прокрутка до верху
Перейти до вмісту